Relaxed plannen…. hoe doe je dat?

Afgelopen zaterdag werd mijn man 50 jaar, dus groot feest, compleet met een Abraham pop (vond ie heel fijn ;-), slingers en een etentje thuis voor familie en vrienden.

Hoe het begon!
Ik had van te voren de uitnodigingen verstuurd, de pop gekocht en netjes aangekleed, slingers en cadeau geregeld. Samen met de kinderen hadden we 50 leuke quotes verzameld, waarom wij zoveel van hem houden. Dit in een boekvorm gegoten met foto….. allemaal erg Organized dus…..! en leuk om te doen.

Wat gaan de gasten eten?
Maar dan….. het belangrijkste de avond zelf –> het eten… Wat gaan de gasten eten?

Ik moet iets bekennen, ik heb niets met eten, ik heb een hekel aan koken en wil ik er gewoon niet aan denken. Ik vind het niet leuk, dus stel ik het uit. Zo bedachten we rond 12.00 uur, dat het wel leuk was om te gaan barbecuen, maar dat dan ook de tuin maar versierd moest worden. Dus wij aan de slag met de tuin, tafel en stoelen met leuke kussentjes klaar zetten, slingers ophangen, sfeervolle verlichting en overal kaarsjes. Het was een plaatje. Ook heel leuk om te doen.

Inmiddels was het 14:00 uur en moesten we nog boodschappen doen. De gasten kwamen immers al over 2 uur. Dus op naar de supermarkt zonder lijstje…. inkopen doen. Het moest zo makkelijk mogelijk zijn, snel klaar zijn en toch leuk tonen. Het vlees besloten we uiteindelijk toch maar bij de Makro te halen… en oh ja, en een nieuwe gasfles was ook nodig. Om 15.30 uur waren we thuis…. even bijkomen en kon het feest beginnen.

Volgende keer ga ik het anders doen?
Volgende keer ga ik het anders doen… bedenk ik mij, maar ik weet van mijzelf dat het weer zal gebeuren. Het is elke keer weer hetzelfde. En krijg ik er stress van?…. NEE. Ik blijf er relaxed onder, omdat het altijd weer goed komt.

Herkenbaar?
Bij mijn klanten merk ik het ook, taken die ze leuk vinden om te doen, daar draaien ze hun hand niet voor om, maar taken die minder leuk zijn om te doen, stellen ze uit met als gevolg stress, want uiteindelijk moet het toch een keer gebeuren. Ook willen ze te veel plannen, alles onder controle houden en het liefst met een strak schema. Dat kan niet altijd, want er zijn altijd onverwachte situaties zowel privé als op het werk. Probeer er eens relaxter mee om te gaan, er humor in te brengen en bedenk dat de wereld niet vergaat.

P.S.  En wat zeiden de gasten na afloop?: ” Het was gezellig El…. en heerlijk gegeten…. goed gedaan!”

RELAXED PLANNEN DOE JE ZO?

 • Neem tijd voor jezelf en las pauzes in
 • Beweeg per dag minimaal 30 minuten
 • Plan per dag een moment in voor je sociale contacten
 • Doe de DERK Methode (doe eerst de rot klussen)
 • Houd elke dag tijd vrij voor onverwachte dingen
 • Check je e-mail 2-3 per dag
 • Leer NEE zeggen
 • Schakel hulp in
 • Zet alle piepjes uit
 • Voldoende slaap
 • Let op je voeding

WIL JIJ OOK RELAXED LEREN PLANNEN?

Bel mij op 06-16176422