HOE MINIMALISTISCH KAN JIJ LEVEN? Organize4all – Ellen Bosboom

IK HEB EEN OPGERUIMD HUIS! Ik hoor je denken… hoe kan het ook anders… je bent organizer van beroep. Maar dan nog… iedereen kan een opgeruimd huis creëeren.

Ten eerste beperk ik de spullen die ik bewaar, ik bewaar niets dubbel en wat ik een jaar lang niet gebruikt heb gaat weg. In al mijn ruimtes (behalve de garage… maar ja, dat is ook het domein van mijn man) staat het hoognodige, geen extra tierelantijntjes en prularia. Waarom? Onnodige spullen kost energie, geeft onrust in je hoofd en je moet het allemaal bijhouden. Met minder spullen ben je sneller klaar met opruimen, het is overzichtelijk, daardoor sneller iets terug te vinden, minder keuzestress en tijd voor andere dingen.

Het is niet alleen het opruimen van spullen, wat een vorm van minimalisme is, maar
ook dat je je tijd, geld en energie besteed aan de dingen wat je echt belangrijk vindt; zoals vrienden, familie, persoonlijke ontwikkeling en ontspanning. Waarom altijd maar meer, groter, de nieuwste gadgets. meer kleding, schoenen, meer social media. Het is overweldigend en je hebt er geen controle meer over.

Het is moeilijk om te minimaliseren en het hoeft ook niet extreem, maar door bewuster er mee bezig te zijn, wordt het ook makkelijker. Niet dat je alles maar moet laten, maar juist rekening houden met…..waar jij blij van wordt.

Als ik kijk naar mijzelf, is mijn huis dus al opgeruimd, mijn kledingkast heeft basis stukken, die ik combineer (wat ik dan ook echt aantrek), op zolder liggen alleen de spullen die ik nodig heb en wil bewaren (in kratten), op social media zit ik alleen voor de zakelijke berichten (privé plaats en lees ik niets). Zo steek ik al mijn energie in mijn bedrijf, mijn gezin, hond, vrienden, familie, persoonlijke ontwikkeling, reizen en sporten.

Mijn vraag aan jou is dan ook: HOE MINIMALISTISCH KAN JIJ LEVEN?

Afstand doen van alles wat overbodig is om je te kunnen focussen op wat voor jou belangrijk is.
 Dus ga aan de slag met je huis, schuur, tuin, je kledingkast en prularia.

* Geluk zit hem niet in dingen, maar in het leven zelf
Focus op je wat je hebt, geniet ervan en beleef het.

* Je energie en tijd richten op de dingen die er voor jou toe doen
Bedenk wat je energie oplevert, neem afstand van de dingen die alleen maar energie kosten (spullen, werk, vrienden en social media)

Wil je meer weten over minimalisme ga naar:  https://www.theminimalists.com/