Hoe kom jij over op de ander?

Mijn begeleiding draait maar om één ding en dat is het weer overzicht en structuur krijgen in je leven op het gebied van planning en financiële administratie. Daarbij speelt de persoonlijke ontwikkeling een belangrijke rol. Je zal in wezen zelf moeten veranderen, wil je grip op je leven krijgen en ” rust in je hoofd”. Veel van mij klanten zijn kwetsbaar, hebben minder zelfvertrouwen, angst, depressie, maar ontzettend gedreven, creatief en hele unieke, lieve mensen. Ik begeleid ze hierin.

2 keer deze week kwam het ter sprake in mijn gesprekken ” Hoe kom ik over op de ander”. Vaak hebben wij een beeld van onszelf, wat niet strookt met hoe anderen ons zien. Het beeld wat je hebt van jezelf gaat vaak samen met hoe je je voelt (kwetsbaar, onzeker, aardig gevonden willen worden). Alles draait om de kunst van lichaamstaal. Dat is wat anderen zien en ze zich daarop een eerste indruk vormen. Ze zien niet hoe jij je voelt.

Jaren geleden was ik op studiereis en nog jong (25 jaar).  Na een dag kwam er een meisje naar mij toe en zei; ” Goh je valt me reuze mee” ” Je bent heel leuk en aardig”.  Ik was in shock. Wat blijkt ze had mij beoordeeld op hoe ik op haar overkwam…..uit de hoogte, heel zeker en verwaand. Terwijl het beeld van mijzelf op dat moment totaal niet strookte met haar gedachten.

Wat ik ook zie is dat mensen in hun werk een andere persoon zijn dan thuis. Heb je hier vrede mee, dan is dat ook oké, maar is het niet veel fijner om bij jezelf te blijven, waar dan ook. Dat scheelt heel veel energie. Iedereen kan wel zeggen dat je leuk bent, getalenteerd, zeker overkomt, veel humor hebt etc, maar als je dat niet zo voelt…Jij bent de enige die daar iets aan kan doen… en het heeft tijd nodig. Ik kan je vertellen dat ik pas de laatste 5 jaar ben gegroeid en dat mijn innerlijk strookt met mijn buitenkant, hoe ik mijzelf zie en hoe anderen mijn zien.
Ik weet zeker… het lukt jou ook!

KRACHTIGE LICHAAMSTAAL

* Vraag eens aan de ander: ” Hoe zie jij mij” “Hoe kom ik over op jou”?
   Je kan hierdoor een heel ander beeld krijgen van jezelf en hoe jij jezelf ziet

* Blijf bij jezelf, doe je niet anders voor dan hoe je bent

* Waar je ook zit, staat of loopt. Zorg dat je je comfortabel voelt

* Borst naar voren, veel mensen doen alleen hun hoofd omhoog of schouders naar          achteren. Dat is niet juist. Door je borst naar voren te doen gaat automatisch alle    lichaamsdelen mee. 

* Laat een open houding zien, zo straal je zelfvertrouwen uit

* Doe alsof je thuis bent, durf je te laten gaan, zo ben je losser en jezelf. 

En tenslotte:

Wij vinden het niet raar, maar gewoon heel bijzonder