Waar heb ik invloed op? Organize4all – Ellen Bosboom

Mijn klanten hebben zoveel taken en dingen te doen, dat ze het niet meer zien zitten en het allemaal teveel wordt. Dan komen ze bij mij voor meer structuur en overzicht. We brengen in kaart wat het probleem is en waar het probleem in zit. En dan komt het………….ze krijgen er van mij nog meer taken en opdrachten bij. Dat vinden ze niet leuk! Ze zeggen altijd…. als jij bent geweest heb ik het nog drukker…..

Door meer overzicht en structuur te creëren, moet je terug naar de basis zeg ik altijd, dat vergt verandering, aanpassing, andere routines en voornamelijk het kost tijd. En dat gaat ze soms iets te langzaam. Ook is het van belang…. om te kijken waar jij invloed op hebt en waar je beperkt of geen invloed op hebt.

” Voorbeeld”; Een klant had het heel druk, geen tijd meer voor privéleven, werkte ‘s avonds , stress etc. Het probleem bleek te zitten in het secretariaat en in de administratie dat niet werkte. Hij nam deze taken ook nog op zich, terwijl hij daarvoor mensen in dienst had. Dan moeten er acties richting secretariaat en administratie gedaan worden en dat zal hij, weliswaar met mijn hulp,  toch zelf moeten doen…

Belangrijk in het creëren van overzicht en structuur is dat je die zaken aanpakt waar je zelf invloed op hebt. Daar steek je je energie in. De taken waar je beperkt invloed op hebt of geen invloed op hebt laat je los, want dat heeft geen zin. Zo stel je je eigen prioriteiten.

Deze week ook een opdracht voor jou…. Succes!

JOUW OPDRACHT…

OPDRACHT

1.Teken voor je zelf 3 cirkels (grote, kleine en een kleine in het midden)

2.Vul de cirkels in en concentreer je op de personen/zaken die je kan beïnvloeden, waar je een indirecte invloed op hebt en waar je geen invloed op hebt.

Het is niet zinnig je energie te verspillen waar je geen invloed op hebt.
Richt je op de zaken waar je invloed op hebt of indirect invloed op hebt.

Voorbeelden:
Van invloed: – IK –  Mijn gedrag, gedachten, standpunten, keuzes)
Je voelt je betrokken: Zorgen over verleden, toekomst, ouders, opvoeding
Geen invloed: het weer, oorlogen, mensen die je niet kent, programma’s tv 

Door deze cirkels in te vullen wordt het zichtbaar, duidelijk en stel je prioriteiten.

Kom je voor een keuze te staan, stel jezelf dan onderstaande vraag….
 

HEB IK DAAR INVLOED OP?……. NEE……LAAT HET LOS!