Smoesjes…. hoeveel ken jij er? Organize4all – Ellen Bosboom

Smoesjes……wie verzint ze niet?

” Ik heb geen tijd, nu even niet, geen zin, het kost mij energie, voor wie doe ik het eigenlijk, ik doe het met tegenzin, het is niet echt belangrijk, het is niet mijn probleem en de belangrijksteik kan het niet“. Gevolg…. uitstellen tot het probleem alleen maar groter wordt,  je blijft er tegen aan hikken en het kost je alleen maar energie.

” Ik kan het niet”dat komt niet voor in mijn woordenboek zeg ik altijd tegen mijn kinderen….

– Toen ik in 2012 werd ontslagen en ik vertelde wat voor plannen ik had in de toekomst kreeg ik van de manager letterlijk te horen ” dat lukt jou nooit”. Zie het resultaat.
– Toen mijn zoon op zijn 12e een IQ test had laten doen voor het vervolgonderwijs kreeg hij letterlijk van de psychologe te horen ” gezien je IQ haal je niet hoger dan kader”. Hij is van 2e klas kader naar 3 TL gegaan heeft in één examen gedaan, zit nu op het MBO en mag volgend jaar 3 jaar i.p.v. 4 jaar zijn diploma halen.
– Toen mijn dochter in havo 4 bleef zitten en zij van school af wilde, kregen we allerlei verwijten naar ons hoofd. Want het was toch belachelijk dat wij dat zomaar toestonden om zonder diploma van school te gaan. Ze wist precies wat ze wel wilde en heeft mbo jeugdzorg gedaan, nu 1 jaar aupair in de USA en in september gaat ze naar het HBO Social Work.

Wat ik ermee wil zeggen… ALLES KAN ….. ALS JE MAAR WILT! 

Met excuses los je uiteindelijk niets op, blijven de irritaties, ergernissen en plaats je jezelf daarmee  in een slachtofferrol? En ik weet niet hoe het met jou zit… maar het laatste wat ik zou willen is een slachtoffer van mijzelf zijn?

Dus kom ik bij het belangrijkste punt… Wie zijn verantwoordelijkheid is het eigenlijk?Juist……JIJZELF.

Alleen jijzelf kan het tij keren…… een leuker leven leiden, meer structuur aanbrengenin je leven, routines inbouwen, je financiële administratieop orde, je bedrijf laten groeien, opdrachten binnenhalen, datgene doen waar je energie van krijgt.

Alleen zal je in actie moeten komen, “zonder actie… geen reactie”zeg ik altijd.
En het hoeft niet meteen BAM! een grote verandering te zijn in één keer…..dat kan ook niet. Doe het in kleine stapjes…. dan heb je het niet in de gaten, kost het je geen energie en ervaar je minder weerstand.

Als leidraad wil ik je onderstaand boek niet onthouden…het heeft ook mijn ogen weer geopend wat nu echt belangrijk is in je leven en weet… je kan mij altijd bellen!

Boek: Steeds leuker leven van Jelle Hermus…..

“Schrap de ellende en ontdek de korte route naar een leuker leven”