Durf jij die kikker te slikken? Organize4all – Ellen Bosboom

Als ik bij mijn klanten ben, nemen we de planning door, bespreken we de agenda en het belangrijkste de taken. We brengen er samen structuur in aan en ze gaan er daarna mee aan de slag.

Als ik de week erop of de week daarop terug kom, kijken we samen wat er afgehandeld is en wat er goed ging en minder goed ging. Vaak staan de taken er nog steeds op, die we samen besproken hebben en is er nog niets mee gedaan. De redenen zijn vaak hetzelfde: ik heb het druk, ik vind het lastig, geen tijd, ik vind het saai, het heeft geen prioriteit etc. Bij het navragen blijkt, dat ze wel tijd hebben gehad voor taken, die voor hun heel leuk zijn en waar ze energie van krijgen.

Wat er gebeurt is dat de moeilijke, vervelende taak blijft staan, waar ik ze dan weer op wijs… elke keer als ik kom.

Wat zou het fijn zijn voor hen, voor mij :), voor iedereen, wanneer je last hebt van taken, waar je maar niet aan toekomt of waar je enorm tegenop ziet , sneller en beter kan doen. Zodat je daarna je tijd kan spenderen aan de leuke dingen.

Het recept:  “Eenmaal daags één grote kikker innemen. Het liefst in de ochtend, aan het begin van de werkdag.”De KIKKER staat voor de meest vervelende, lastige taak, die op je ligt te wachten.

Laat je de kikker zitten, dan wordt hij steeds viezer en groter. Het wordt steeds lastiger om hem te slikken. Doordat je er steeds naar kijkt kost het je meer energie, dan het je energie geeft. 

Heb je je kikker echter ingeslikt, dan geeft je dat een voldaan gevoel, je krijgt meer energie, voelt je gesterkt en rest van de taken die volgen vallen allemaal mee. 

Tip: Maak het visueel

Koop een kikker en zet hem op je bureau!