Maak jij je bed op? Begin de dag met een volbrachte taak- Organize4all – Ellen Bosboom

Beste allemaal,

Pieter, mijn man werkt bij defensie (luchtmacht). Hij had van de week een teambuilding week en kwam met een klein boekje thuis van Admiraal William H. Mcraven genaamd ” Maak je bed op”. Ik heb het in één keer uitgelezen. Deze William was een beroemde Navy Seal. Hij geeft lezingen over hoe zijn opleiding hem zijn hele leven lang heeft geholpen om succesvoller en gelukkiger te zijn.

Met behulp van voorbeelden en wijze lessen toont hij dat discipline en doorzettingsvermogen voor iedereen binnen handbereik zijn. Hoe haal je meer uit jezelf, ga je uitdagingen aan en overwin je tegenslagen?

Dit boekje legt precies de vinger op de plek waar mijn klanten, jij of ik tegen aan lopen.

Hieronder de belangrijkste punten om mee aan de slag te gaan.

Laat je mij je ervaringen weten?

1. Maak je bed op!Begin je dag met een volbrachte taak.

Als je de simpelste taak in het begin van de dag al niet kan uitvoeren, hoe kan je dan de rest van je taken die dag uitvoeren.

2. Je kunt het niet in je eentje

We hebben in ons even een team van mensen om ons heen nodig om onze bestemming te bereiken en vergeet nooit dat je succes afhangt van anderen. 

3. Het leven is niet eerlijk – zet door!

Het leven is niet eerlijk, hoe eerder je dat doorhebt, hoe beter het voor je is. Het is makkelijk om anderen de schuld te geven, jezelf in een slachtofferrol te plaatsen. Klaag niet, recht je rug, kijk naar de toekomst en zet door!

4. Wees niet bang voor mislukkelingen

Ze maken je sterker, leren dat niemand immuun is voor het maken van fouten en je kunt het niet vermijden. Accepteer het!

5. Geeft nooit op!

Het leven kent veel moeilijke momenten. Weiger je dromen op te geven, de rug recht en het vertikt te erkennen dat de toekomst er slecht uitziet, dan geef je er zelf vorm aan en wordt het geweldig.