Uitstellen wie doet het niet? 3 tips om uitstellen te verkorten- Organize4all

Laatst zei een klant tegen mij: ” jij zal alles wel op orde hebben en het goed doen”?
Maar nee ….. ik ben ook niet perfect. Ik heb last van uitstelgedrag als ik iets moeilijk vind.

Ik heb mij al begin december voorgenomen om mijn tips op video te willen delen met jou. Daarvoor moet nog één en ander geregeld worden. Zo moeten de onderwerpen worden bedacht, er moeten teksten worden geschreven, een videoachtergrond gekozen worden en last-bus-not-least het moet worden opgenomen. En daar zit het hem dus in; dat durf ik niet, ik vind het eng, heb angst, hoe kom ik over, sta ik er niet stom op, zit jij er wel op te wachten etc. Je kent het wel! Dus heb ik mooie acties aangemaakt in Wunderlist met een datum, welke ik steeds weer verzet. Nu ben ik 7 weken verder en heb nog steeds niets gedaan… OEPS! Herkenbaar?

Ik heb besloten om hulp in te roepen, die mij gaat helpen en een stok achter de deur is, zo dat ik het ook daadwerkelijk ga doen! Jij als lezer bent mijn deadline: Dus woensdag 14 februari (ja, ja wel even de tijd nemen) zal je mijn eerste videotip verwachten. Spannend!

3 TIPS OM UITSTELLEN TE VERKORTEN

Schrijf het van je af

Schrijf je gedachten en je gevoelens van je af om er achter te komen wat je weerstand is. Wanneer je het op papier zet wordt het concreter en kun je tot conclusies komen.

Zet kleine stapjes

Verdeel je einddoel in kleine stapjes, dat maakt het voor jezelf makkelijker. Denk klein! Daarna volgen vanzelf de grotere stappen.

Laat je niet afleiden

Neem de tijd om je te concentreren, Geen E-mail, Facebook, whatsapps etc. Ga zitten in een ruimte waar je niet gestoord zult worden.