ASS Coaching (Autisme Spectrum Stoornissen)

ASS staat voor Autisme Spectrum Stoornissen en vervangt de verschillende benamingen die er zijn voor klassiek autisme, stoornis van Asperger en PDD NOS. Mensen met ASS hebben voornamelijk moeite met sociale begrippen, de sociale omgang en het omgaan met emoties (inlevingsvermogen). Dat maakt hen vaak onzeker. Ze houden vast aan vaste regels en patronen, willen duidelijkheid en zijn gevoelig voor prikkels van buitenaf. Ze zijn gebaat bij overzicht, duidelijkheid en structuur. Natuurlijk spelen de verschillende gradaties in kenmerken bij ASS een grote rol bij de ontwikkeling.

Vaak wordt er alleen gelet op de belemmeringen van ASS, echter zijn er veel positieve kanten (altijd eerlijk, verdiept zich in één onderwerp, heeft oog voor detail, vindt afspraak is afspraak, gaat voor de feiten, kan goed observeren, heeft veel kennis en eigen logica).

Datgene waar ze belemmeringen in ervaren kan aangeleerd worden. We noemen dat dan ook ” aangeleerd gedrag”. Door observatie van anderen, door omgevingsfactoren en door opvoeding kunnen ze zich op sociaal gebied ontwikkelen. Ook het aanleren van herkennen van emoties bij zichzelf en anderen is een mogelijkheid.

Begeleiding en coaching

Als ervaringsdeskundige en door mijn begeleiding de laatste jaren van mensen met de diagnose ASS kan ik mij goed inleven in de gedachtenwereld, de informatieverwerking en het omgaan met emoties van mijn cliënten. Tijdens de coaching zorg ik ervoor dat we samen op de juiste manier kijken naar je mogelijkheden. We kijken hoe je je talenten op een andere positieve manier kunt inzetten en datgene wat je als lastig ervaart kunt verminderen. Dit doe ik door coachgesprekken en de praktische kant (plannen & organiseren) (financiële administratie) te combineren. Mijn werkgebied is het begeleiden van jongeren en volwassenen met zelfstandig wonen, het algemeen dagelijks leven (ADL), op sociaal – en op werkgebied.

De coaching vindt plaats bij jou thuis en/of kantoor.

Ben ik jouw coach?

Neem contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel naar 06-16176422 of stuur een e-mail naar info@organize4all.nl